Schnitzel med Stekta kantareller

Hej på er.

Detta är en variant på en av Allans centraleuropeiska Farmors specialiteter. Ingen gör Schnitzel som Farmor. Men jag har aldrig sett henne servera det tillsammans med stekta kantareller.

Potatisen delade jag helt enkelt på mitten och la på en plåt. Sen hällde jag olivolja över och saltade. In med plåten i ugnen vid 200 grader och sen fick de vara där i ca 45 min. Klart.

Schnitzeln bankade jag ut med en träslev sen doppade jag den i ägg och därefter i pofiber, vilket är ett glutenfritt alternativ till ströbröd. Vill man så kan man givetvis använda ströbröd istället. Vill man verkligen satsa på paneringen kan man dubbelpanera genom att först doppa köttbiten i mjöl, sen i ägg och därefter i ströbröd. Vanligt förfarande räcker dock fullt tillfredsställande enligt mig. Och det blir mindre disk på det viset. Därefter stekte jag köttbitarna i rikligt med olja ett par minuter på varje sida så de fick fin färg. Det är viktigt att inte snåla med oljan om man vill lyckas få paneringen gyllenbrun och frasig. Schnitzeln serveras med citronsaft och med rullade sardeller med kapris. D-lish!

Kantarellerna funderade jag på att stuva, eller göra sås på genom att tillsätta grädde, men jag nöjde mig med att steka dem i en klick smör. Sen tillsatte jag 2 pressade klyftor vitlök, saltade och pepprade. Det räckte för att det skulle bli riktigt, riktigt gott.

Så här såg tallriken med godbitarna ut:


Jag noterar att detta måste vara en av de gulaste rätter jag någonsin tillagat. Möjligtvis nån curry med en massa gurkmeja i som kan konkurrera, men det är tveksamt... Ja ja, det var gott iallafall. :)

Kramar från Allan

RSS 2.0