Söndagsbrunch på Johan P

Så här kan det se ut och smaka när Allan gör stan på en söndag:

På tallriken ligger räkor, kräftor, ostron, gravad och rökt lax, stekt sill, löjrom, musslor, hovmästarsås, creme fraiche, rödlök etc. Det serverades med en sallad och bröd och smör. Inte alls så dumt inte...


Serranochips

Chips är ju som vi alla vet något som är väldigt väldigt gott. Det enda som skulle kunna vara godare än chips är chips gjorda av kött. Jag undrar om det var så tjockisen som kom på serranochips tänkte? Hur som helst hade han eller hon helt rätt. Köttchips is The Shit!  :D Smaken av skinkan blir förstärkt och betydligt mer framträdande när den fått rostas i ugnen en stund.

De är väldigt enkla att göra dessutom och passar utmärkt som snack eller förrätt. Det är bara att lägga ut serranoskinka på bakpapper på en ugnsplåt och skicka in hela konkarongen i ugnen.

När jag gjorde dessa hade jag ugnen på 200 grader och lät skinkan vara inne i ca 10 min. Men nästa gång tror jag att jag ska ha lite lägre värme och köra ett par minuter längre istället eftersom vissa delar av skinka började brännas vid medan andra ännu inte hade blivit så fint kriskpiga som jag vill ha dem. Så Allans rekommendation är nog att köra dem på ca 150-170 grader ca 15 min istället. Men håll ett öga på dem och ta ut dem när magkänslan säger att det är dags.




With love from Allan

Biff Tartar

Hej på er.

Detta recept är något av en utmaning som man kan anta om man känner för det. Inte för att det svårt att göra, tvärtom är det oerhört lätt eftersom det inte kräver någon som helst tillagning utan endast minimala förberedelser och uppläggning. Men det är en utmaning eftersom man inte, och jag tror att de flesta håller med mig om detta, är van vid att sätta i sig rått kött. Jag kan avslöja att det kändes lite märkligt och pirrigt när man tog de första tuggorna. Är det verkligen meningen att man ska göra så här? Är detta en säker biljett till tre dygns magsjuka? Och liknande tankar dök lätt och ofta upp i huvudet medan man lade upp det råa köttet på sin talert. Det hela gick dock ganska bra till slut och när man vant sig lite vid konsistensen var det faktiskt riktigt gott!

Detta gör sig nog bäst som förrätt. Det kan bli lite mycket av det goda om man tänkt sig att äta sig mätt endast på rått kött.

Ingredienser: Malet nötkött, gul lök, inlagda rödbetor, inlagd gurka, kapris, sardeller, äggula

Som ni ser på bilden så hackar man helt enkelt löken, rödbetorna och gurkan och lägger upp dem tillsammans med biffen, kaprisen och sardellerna. Köttet ska vara så färskmalet som möjligt givetvis. Fråga i affären och be dem hjälpa er välja rätt.

Forma köttet till en biff och gör en liten grop i biffen där man kan lägga äggulan. Salta och peppra rikligt. Lägg inte äggulan i en ägghalva på biffen eftersom äggskalet kan ha bakterier på sig.

Servera gärna med worchestershiresås som tillbehör. Den gör sig riktigt bra tillsammans med råbiffen.

Mycket nöje!


RSS 2.0