Somrig pastasallad



Denna pastasallad gör sig oerhört bra så här på sommaren. Ingredienserna kan givetvis bytas ut eller utelämnas efter smak och den gör sig även väldigt bra vegetarisk.

Just denna ni ser på bilden innehåller dock både bacon och kryddig korv. =)

Så här gjorde jag:
Jag kokade pastan och stekte samtidigt korvbitar. När korven var färdig lade jag den åt sidan och stekte istället lite bacon som jag sen lade tillsammans med korven. Under tiden sköljde, skalade och hackade jag de andra ingredienserna som sen alla åkte ner i samma bunke.

De övriga ingredienserna var; 1 paket Rucculasallad, 2 avocados, 1 röd paprika, 1 rödlök, ca 20 gröna oliver, 1/4 gurka, 1 bit mozzarella ost.
När allt var på plats i bunken hällde jag lite olivolja och flingsalt över det hela och rörde om lite lätt.

När pastan var färdigkokt lät jag den rinna av i ett durkslag. Sen lade jag tillbaka den i kastrullen tillsammans med två klyftor hackad vitlök och hällde lite olivolja även över detta och rörde om.

Till sist lade jag även pastan, tillsammans med korven och baconet, i den stora bunken med salladen och rörde om. Et voila! Pastasalladen är redo att avnjutas.

Mycket nöje!

Filéfrossa!

Kolla in denna grillade oxfilén! Detta är det godaste kött jag ätit på bra länge.

Köttet serverades tillsammans med Pestopotatis, fyllda grillade tomater och stekt grönsparris. En riktig lyxmiddag alltså!
Så här ser en tallrik ut när man lagt på allt det goda.


Köttet fick först ligga en stund i en marinad med soja, apelsinjuice, vitlökssalt och färsk rosmarin. Under tiden startade vi grillen och väntade på att glöden skulle bli så varm som vi ville ha den. Det får inte vara för hög värme när man lägger på köttet eftersom det då kan brännas vid. För att vidare skydda vår köttbit hade vi bland kolen, under där vi tänkt lägga köttet lagt en folieform vilket innebär att det inte finns något kol precis under vårt kött när vi sen grillar det. För att veta när det är klart så hade vi i en köttermometer och när den visade 60 grader så tog vi av köttet.

Pestopotatisen gjorde vi genom att först koka ett kilo delikatessmandelpotatis och sen låta det svalna. Peston gjordes genom att hacka 2 krukor basilika och blanda det med 3 dl olivolja, ett par klyftor pressad vitlök och en liten påse grovhackade pinjenötter. Detta blandades sedan samman med potatisen. Slutligen smakade vi av med salt och peppar.



De fyllda tomaterna gjordes genom att skära av toppen på tre tomater och gröpa ur dem med en sked. Fyllningen består av en klyfta pressad vitlök, 1 dl ströbröd, klippt persilja, ca 1/2 dl olivolja och salt och peppar. Sen får de stå i ugnen 6-7 minuter vid 200 grader.

Sparrisen köps med fördel färsk. Fryst går också bra, men godast är det såklart med färsk. Den behövs bara stekas ett par minuter i en klick smör och saltas och peppras och man kan även tillsätta en del socker vilket ger det hela en väldigt god smak. Sen är den klar att serveras.

En lyxmiddag som heter duga när man har extra anledning att fira!

//Allan

Saftiga sommarburgare.

Så här i sommartid är det ju verkligen läge för att sätta igång grillen, och det gör man ju helt rätt i. Förutom allt annat gott som man kan grilla så kan man även göra hamburgare.




Ta nötfärs och forma till hamburgare av önskad storlek. Det behövs inte tillsättas någonting egentligen, men om man vill kan man ta och peppra burgarna också.
Vänta tills det är lagom temperatur på grillen så att det inte är för varmt när ni lägger på köttet. Annars är det lätt hänt att man bränner burgarna. Låt dem sen ligga på gallret och vänd dem då och då tills de är så pass stekta som ni vill ha dem.
Sen är det bara att bygga sin egen hamburgare med de goda tillbehör som man önskar. Vi hade isbergssallad, salladslök, ättiksgurka, bacon, ost, tomat, stekt ägg, hamburgardressing, ketchup, senap att välja och vraka mellan. Brödet vi hade köpt var frisco-bröd som vi tycker är godare än vanligt hamburgerbröd. Detta blev även det en brakmiddag som lämnade en med en rejält fylld mage eftersom det var så gott att man inte ville sluta äta.

Lycka till med grillandet!

Pizza time!



Detta är en helt vegetarisk pizza som var helt underbart god. Passar perfekt att göra när man väntar lite gäster
, det är både enkelt och gott och lätt att laga åt många personer. Det är bara att göra fler plåtar om man vill det.
Till den här pizzan tog vi faktiskt och fuskade lite och använde en färdig pizzadegsmix, och det var faktiskt rikigt gott ändå. Vill man göra allt från grunden själv så är detta ett sätt att göra degen på.

Till det behövs: 50g jäst, 2 tsk socker, 1 tsk flingsalt, 0,5 dl olivolja, 3 dl ljummet vatten, 7 dl vetemjöl.

Blanda jäst, socker, salt, olivolja och vatten i en bunke.

Rör i lite mjöl i taget tills du får en fin och elastisk deg. spara resten av mjölet till utbakning.

Låt degen jäsa under en bakduk i ca 25 minuter.

Dela degen i så stora bitar du tänkt dig och kavla ut dem på ett bord med mjöl.


Som fyllning använde vi krossade tomater som spreds ut över degen, sen toppade vi med tomatskivor, oliver, soltorkade tomater, pesto och ost. Efter det var det bara att slänga in plåten i ugnen och låta den bakas vid 200 grader i ca 15-20 minuter eller tills den var klar.

Låt er väl smaka!



RSS 2.0