Allan tipsar

För er som gillar att läsa vår matblogg finns det även andra sidor som har många olika bloggar man kan kolla in.
Dagens tips är därför sidan www.matbloggar.com

Allan hoppas genom att länka till denna sida att de ska uppmärksamma vår blogg och själva länka tillbaka till oss. På så sätt vill vi öka mediekonglomeratet Allans makt och inflytande i bloggsverige. Detta tror vi på sikt kommer leda till en bättre värld för oss alla att leva i och njuta av.

Kom ihåg att Allan älskar er alla.

Allan Tipsar

Tipset för dagen är Kokosmjölk.

Alla som varit i Asien och provat en god gryta med kokosmjölk i vet att det är en upplevelse värd att uppleva om och om igen. Det är dock inte alla som själva provat på att laga något med kokosmjölk. Det behöver i själva verket inte alls vara särskilt svårt och det tenderar att bli riktigt bra även när man gör det på egen hand.

Nedan följer ett recept på en kycklinggryta med kokosmjölk som jag nyss lagade. Prova gärna själv!

Ingredienser för 4 portioner: 3 bitar kycklingfilé, 1 rödlök, 2 morötter, 1 burk böngroddar, 1 burk kokosmjölk, Curry, gurkmeja, salt, peppar och mango chutney att smaksätta med.

Börja med att steka skivade bitar kyckling i olja på hög värme i en stekpanna eller wokpanna. Lägg sen i de hackade morötterna och löken. Sen häller man helt sonika i kokosmjölken och böngroddarna och kryddorna efter smak. Sänk värmen och låt det stå och puttra en stund.
Grytan serveras med fördel tillsammans med jasminris. Det blir Deeee-licious!!!

På återseende. //Allan


Bakad potatis med curryröra

En väldigt enkel maträtt som smakar underbart bra och går att variera på många olika sätt. Det tar sin lilla tid dock att baka potatisarna, så det är ingen snabbmat på det sättet, men å andra sidan sköter de sig själva i ugnen så det är inget man behöver passa eller så.

Sätt ugnen på 225 grader.
Borsta potatisen och torka av den. Pricka sen skalet med en gaffel eller något liknande så spricker inte skalet i ugnen. Lägg potatisen i en långpanna på en bädd av grovt salt, eller direkt på ugnsgallret. Använd ingen folie eftersom det då är lätt hänt att potatisen blir mosig och fuktig.
Sätt in i ugnen och låt stå i ca 50-60 min.

Till potatisen har jag valt att göra en curryröra med kyckling och bacon. Man kan dock göra de mest olika och fantastiska såser eller fyllningar istället för den.

Så här gjorde jag: Jag stekte en skivad kycklingfilé tillsammans med 2 paket bacon tills de såg smaskiga ut. I en bunke bredvid blandade jag lättcreme-fraiche med curry och gurkmeja, samt lite salt. Gurkmejan var med mest för sin fina gula färgs skull, så har du ingen hemma går det bra att utelämna den. Sen rörde jag ner kycklingen och baconet och smakade för att se om jag var nöjd. Det var jag. =)

Servera med en sallad och eventuellt kryddsmör till potatisen. Hoppas det smakar! //Allan


RSS 2.0