Kalkonbröst med potatissallad

Våren är här och Allan bara längtar ut till grillen med en somrig potatissallad. Denna kan få mig att tänka på en sommardag vi stranden!

400 g potatis

I burk med kapris

1 paket men FÄRSKA sockerärtor

ruccolasallad

3 tomater

parmesanost

oliver

olivolja

salt

balsamvinäger

Börja med att skala potatisen o dela den i lagom stora munsbitar. Koka den i vatten tillsammans med en grönsaksbuljong. Dela alla grönsaker i lagom stora bitar och mixa salladen. Låt potatisen svalna innan den läggs ner i den övriga salladen. Krydda sedan salladen och tillsätt riven parmesanost.

Jag lovar att detta blir perfekt om du vill impa på svärföräldrarna!

 

Kalkonmarinad

2 dl apelsinjuice

2 msk hoisin sås (Allans favorit)

2 msk soja

3 krm salt

 En knippe timjan, gärna färsk

Smaksätt med Sambal oelek efter behag. Önskar du det starkt så ta ganska mycket, men vill du bara ha smaken så ta då en halv tesked.

Lägg ner kalkonen tillsammans med marinaden i en plastpåse, eller något annat. Se bara till att att kalkonbröstet är täckt av marinaden. Kalkonbröstet ska ligga i marinaden minst en timme, men blir bäst blir om den får ligga över natten.

Sätt sedan in kalkonbröstet i ugnen, 175°. Sätt i en stektermometer och när kalkonbröstet har uppnått 63-65° är den klar. Detta tar typ 50 min. Använd gärna en mindre ugnssäker form så att det finns mycket marinad runtomkring kalkonbröstet. Låt sedan köttet vila en stund innan du skivar upp det och serverar.

 

Sås

 Använd det sky som blivit av kalkonen och tilllsätt matlagningsgrädde och soja för färgens skull. Red såsen om det behövs.

Varsågod och njut av denna somriga måltid. Om vädret tillåter så kan du ju även grilla kalkonbröstet och då blir det ännu godare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0