Biff Tartar

Hej på er.

Detta recept är något av en utmaning som man kan anta om man känner för det. Inte för att det svårt att göra, tvärtom är det oerhört lätt eftersom det inte kräver någon som helst tillagning utan endast minimala förberedelser och uppläggning. Men det är en utmaning eftersom man inte, och jag tror att de flesta håller med mig om detta, är van vid att sätta i sig rått kött. Jag kan avslöja att det kändes lite märkligt och pirrigt när man tog de första tuggorna. Är det verkligen meningen att man ska göra så här? Är detta en säker biljett till tre dygns magsjuka? Och liknande tankar dök lätt och ofta upp i huvudet medan man lade upp det råa köttet på sin talert. Det hela gick dock ganska bra till slut och när man vant sig lite vid konsistensen var det faktiskt riktigt gott!

Detta gör sig nog bäst som förrätt. Det kan bli lite mycket av det goda om man tänkt sig att äta sig mätt endast på rått kött.

Ingredienser: Malet nötkött, gul lök, inlagda rödbetor, inlagd gurka, kapris, sardeller, äggula

Som ni ser på bilden så hackar man helt enkelt löken, rödbetorna och gurkan och lägger upp dem tillsammans med biffen, kaprisen och sardellerna. Köttet ska vara så färskmalet som möjligt givetvis. Fråga i affären och be dem hjälpa er välja rätt.

Forma köttet till en biff och gör en liten grop i biffen där man kan lägga äggulan. Salta och peppra rikligt. Lägg inte äggulan i en ägghalva på biffen eftersom äggskalet kan ha bakterier på sig.

Servera gärna med worchestershiresås som tillbehör. Den gör sig riktigt bra tillsammans med råbiffen.

Mycket nöje!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0