Serranochips

Chips är ju som vi alla vet något som är väldigt väldigt gott. Det enda som skulle kunna vara godare än chips är chips gjorda av kött. Jag undrar om det var så tjockisen som kom på serranochips tänkte? Hur som helst hade han eller hon helt rätt. Köttchips is The Shit!  :D Smaken av skinkan blir förstärkt och betydligt mer framträdande när den fått rostas i ugnen en stund.

De är väldigt enkla att göra dessutom och passar utmärkt som snack eller förrätt. Det är bara att lägga ut serranoskinka på bakpapper på en ugnsplåt och skicka in hela konkarongen i ugnen.

När jag gjorde dessa hade jag ugnen på 200 grader och lät skinkan vara inne i ca 10 min. Men nästa gång tror jag att jag ska ha lite lägre värme och köra ett par minuter längre istället eftersom vissa delar av skinka började brännas vid medan andra ännu inte hade blivit så fint kriskpiga som jag vill ha dem. Så Allans rekommendation är nog att köra dem på ca 150-170 grader ca 15 min istället. Men håll ett öga på dem och ta ut dem när magkänslan säger att det är dags.




With love from Allan

Kommentarer
Postat av: ola

Ser jävligtr gott ut, skål mannarna.

2010-08-16 @ 19:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0