Fisksoppa



Detta är ett recept som Allans föräldrar har lagat och bjudit på många gånger. Passar utmärkt att bjuda på även vid lite finare middagar och kan varieras på många olika sätt efter smak och tycke.

Jag använde: 1 gul lök, 6 potatisar, 1 paket alaska pollock, 500g krossade tomater, 1 msk tomatpuré, ca 300g räkor, 1 knippe dill, 250 ml matlagningsgrädde, 4 buljongtärningar, ca 1 l vatten.

Så här gör du: Skala och hacka lök och potatis och fräs dem en stund i lite olja i botten av ett stort kokkärl. Häll över vatten och lägg i buljongtärningarna och fisken, skuren i lagom stora bitar, och låt det koka på mellanstark värme i ca 15 min. Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén tillsammans med dillen och matlagningsgrädden och låt det sjuda en stund. Skala räkorna och lägg sen i dem i soppan. Smaka av med salt och peppar.
I soppan kan man också ha exempelvis vitt vin, kräftstjärtar, hummerfond, eller byta ut alaska pollocken mot torsk, kolja eller lax. Resultatet kommer, är jag övertygad om, ändå att bli superbt!

Allan

Kommentarer
Postat av: nära släkting

Fin tallrik,vacker blå färg och med en verkligen tacksam soppa i alla väder och årstider!

2010-12-14 @ 21:25:22
Postat av: Kenny D

Ser jävligt gott ut, skål ta maj fan.

2011-01-24 @ 18:24:14
Postat av: chris

Nu börjar väl ändå soppan var färdigbloggad - eller är den död?? Bloggen, alltså.

2011-03-23 @ 15:47:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0