Allan Tipsar

Tipset för dagen är Edamame bönor. Eller helt enkelt sojabönor som de ju faktiskt är. De ser ut ungefär som en matigare variant av haricot verts, men man äter inte skalet utan bara själva bönorna. Detta låter i sig ganska tråkigt, det tycker jag tom själv. MEN, believe you me, de är skitgoda. De finns att köpa bla på Ica Maxi, där kostar en påse med 500g ca 20 kr.

Man kokar dem i saltat vatten ett par minuter och sen häller man av vattnet, saltar med flingsalt och de är redo att ätas. Vill man går det även bra att låta dem svalna. De är nämligen lika goda kalla som varma. En grej jag själv kommit på är att hälla lite olivolja över dem också. Jag gillar det, men de är egentligen lika goda helt naturella med salt. De fungerar utmärkt som snack, förrätt eller tillbehör till en varmrätt.

Historien om hur Allan först lärde känna Edamamebönan börjar med att de siamesiska tvillingarna E och T hade varit på restaurang Chill out vid södervärn i Malmö. Där hade de provat dessa ljuva bönor, och vid ett senare tillfälle när Allan var med dem och skulle äta Sushi rekommenderade de honom att prova på bönorna. Det var kärlek vid första kontakten mellan böna och smaklök. Ett tag senare, till Allans stora glädje, upptäckte han dessa ljuvliga skapelser i frysdisken på Ica Maxi. Sen dess finns det ett paket bönor i Allans jordkällare ifall han skulle bli sugen på lite asiatiska nyttigheter.

Med den kärleksberättelsen avslutar vi dagens tips, som alltså var EDAMAMAMAEE BÖNOR.


Kommentarer
Postat av: E

Ibland är det de siamesiska tvillingarna som presenterar nya "maträtter" för allan, det brukar vara tvärtom...

2010-02-21 @ 22:04:13
Postat av: Fröken Dill

Åååå, jag måste verkligen komma iväg till en ICA för att köpa de goda bönorna. Coop har dem tyvärr inte (ännu?).

Hälsar fröken Dill

2010-03-21 @ 09:20:26
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0