Engelsk köttfärslåda



Detta är ett recept som tar en stund att göra, men det är egentligen ganska enkelt att laga.
Börja med att skala och koka potatisen som ska användas till moset. Tänk på att det går åt mer potatis när man ska göra mos än om man äter dem kokta, så ta gärna ett par extra knudor o koka dem med.
Samtidigt som potatisen kokar fräser du hackad gul lök och köttfärs i en stekpanna. Smaksätt färsen efter eget tycke. Jag hade i champinjoner, en köttbuljongtärning, chilipulver, sambal oelek, salt och peppar.
Se till att värma ugnen till 220 grader.

När potatisen är färdigkokt häller du av vattnet och mosar potatisen tillsammans med mjölk, salt och vitpeppar. Vill man kan man ha i en klick smör också. Glöm inte att smaka av så att det blir bra.

Ta sen och placera i en ugnsfast form färsen underst med moset på. Sätt sedan in det i ugnen och låt det stå där i ca 40 min, eller tills moset har fått fin färg som på bilden ovan.

Allan rekommenderar att man serverar rätten med en god sallad.

Låt dig väl smaka!

Kommentarer
Postat av: vix

Vill du läsa fler matbloggar finns det en sida på: www.matbloggar.se

2010-02-25 @ 22:56:39
Postat av: Åsa

Kom igen Allan. Lite vegetariska recept... Dock blev jag imponerad av sojabönorna och ser framemot att bli hembjuden på sådana.

2010-03-10 @ 17:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0