Blåmusselsoppa

Blåmusslor är goda och lyxiga med tanke på att de endast kostar ca 50 kr per kg. Det räcker till flera portioner.

Ingredienser: 1 kg blåmusslor, 1 gul lök, 1 klyfta vitlök, ca 3 dl vitt vin, 3 dl fiskbuljong, 5 dl matlagningsgrädde, salt, peppar.

Börja med att slänga de musslor som är öppna. Detta betyder att de är döda och då bör de inte tillagas eller ätas. Fräs hackad lök och pressad vitlök i en klick smör. Tillsätt vinet och buljongen och koka musslorna i soppan ett par minuter tills de öppnat sig. De som inte öppnar sig bör tas bort av samma anledning som tidigare. Lyft ur musslorna ur soppan och sila eventuellt bort löken. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka musslorna och servera garnerat med en kvist persilja.

Är det förresten någon som vet hur gammla musslorna är när man äter dem? Vi diskuterade detta och gissar på ca 2 år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0