Chokladsufflé
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
25 25 g smör
25 25 g mjöl
2.5 2.5 dl mjölk
40 40 g choklad
10 10 g kakao
35 35 g socker
2 2 cl Cointreau
2 2 st äggulor
2 2 st äggvitor
Om sufflén sjunker kan de bero på att den stått för länge i ugnen.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Smält sedan chokladen i mjölken i en annan kastrull och tillsätt kakao. Blanda chokladmjölken med det smälta smöret i en bunke.
3. Tillsätt mjöl under omrörning. Rör sedan försiktigt i äggulorna i den fingervarma smeten.
4. Vispa äggvitorna till skum men inte för hårt, då kan sufflén få svårt att resa sig. Smaksätt med likören och vänd sen ner i smeten.
5. Smörj och sockra 4 timbalformar eller 4 små formar med rak kant, cirka 8 1/2 centimeter i diameter och 6 centimeter hög. Sockret gör att sufflén får lättare att resa sig och gör också att ytan blir knaprig.
6. Häll smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera genast