Fråga Allan

Idag tänker vi lansera ytterligare ett nytt inslag i Allanbloggen. Detta inslag tänker vi kalla för fråga Allan. Tanken är att involvera våra läsare och ge dem chansen att påverka innehållet i bloggen. Ni får alltså höra av er via mail ([email protected]), eller genom att kommentera detta inlägget, och ställa en eller flera frågor till Allan som han sen efter bästa förmåga försöker besvara. Allans kompetens är oerhört bred så frågorna behöver inte vara begränsade till att endast gälla mat.

Frågorna som får äran att vara först ut är ställda av Tilda Borggren i Stockholm. Tilda undrar hur man på enklast sätt gör en brunsås och vem av Cristiano Ronaldo och Johnny Depp som Allan helst skulle vilja vara.

Om vi börjar med att besvara frågan om brunsås. Det enklaste enklaste sättet att göra en brunsås är att köpa en påse på Ica och följa instruktionerna. Detta är inget Allan rekommenderar. Det blir inge bra och man går helt miste om känslan av vardagslyx. Det är osexigt med pås-sås.

Allans brunsås kan göras på många olika sätt och varieras närmast i oändlighet, men i grund och botten går det till ungefär så här:

Om man har stekt kött kan det vara gott att göra såsen i stekpannan där köttsaft och kryddor redan finns. Det kommer ge såsen god smak. Ta en liten klick smör och fräs i pannan. Om man vill ha det i såsen kan man steka hackad lök eller svamp, men det kan också utelämnas beroende på vad man är sugen på.
Tillsätt matlagningsgrädde, mörk kinesisk soja, och en buljongtärning. Om såsen är för rinnig kan man reda den enkelt genom att ta ca ett halvt glas kallt vatten och rör ner en matsked mjöl och blanda detta till en mjölkliknande lösning. Se helst till att där inte är några klumpar. Blanda sen ner lösningen i såsen och rör sakta och se ifall det räckte för att nå önskad konsistens och viskositet. Salta och peppra. I stort sett är såsen nu klar, men man kan fortsätta loborera med olika ingredienser för att ge det en mer spännande smak. Saker man kan använda som smaksättare är Vin, Hoisinsås, Sötsur sås, Chili, Olika örter eller andra kryddor m.m.

Det finns ett andra sätt att göra sås på där man blandar smör med mjöl och mjölk men det är lite svårare. Om det blir en läsarstorm för att vi inte förklarar exakt hur det går till får vi väl skriva ett nytt inlägg, men vi tror att ni kommer bli nöjda med det sätt vi beskriver hur man gör en sås.

Angående om Allan helst skulle vilja vara Ronaldo eller Depp så är det en fråga som inte kan besvaras utan noggrant övervägande. Namnen är som sådana inga höjdare. Heter man Ronaldo tror många att man är en fet föredetta fotbollsspelare med stor glugg mellan tänderna. Och att heta Johnny är inget Allan är sugen på. Johnnys efternamn Depp sänder inte heller ut helt rätt vibbar. Allan vill hellre bli förknippad med mer positiva sinnesstämningar. Båda är stenrika och därför kvittar egentligen den aspekten av frågan.
I fråga om snygghet är Johnny Depp enligt Allan en av de snyggaste människorna genom tiderna. Ronaldo har nog inga problem att skaffa brudar, men är snygg på ett mer sliskigt, äckligt vis. Åldersmässigt föredrar Allan att vara Ronaldo framför Johnny och Allan är hellre känd för att vara världens bäste fotbollsspelare än världens bäste skådespelare. Men det är ett jämnt lopp och en knivig fråga att besvara.
Allans slutgiltiga svar på frågan blir, efter uppslitande diskussioner, att han hellre hade velat vara C Ronaldo. FÖR ATT, Ronaldo nu bara är 25 år gammal medans Johnny är 47. Johnnys liv är kanske mer sweet just nu, men det kan ju Ronaldos liv också bli om några år. Allan vill även prova på hur det är att vara så snabb på planen som Ronaldo är. Det är inget som Allan själv har fått uppleva. Så trots att Allan egentligen tycker att J Depp verkar vara en mer sympatisk person än C Ronaldo faller valet på den sistnämnde.

Hör nu av er med alla de frågor som surrar i skallen och som ni bara måste få besvarade. Ni frågar, Allan svarar.

Idag, imorgon, för alltid er; Allan.

Kommentarer
Postat av: Bekväm

Kan man/kvinna bli försöksobjekt för Era provmatlagningar?

Om man/kvinna står för kostnader för ingredienser (helt ok) inkl disk (det gör ont!)

2010-01-31 @ 20:20:55
Postat av: T-dog

Tack för svaren, tyckte det dröjde lite men "den som väntar¨på något gott.." Ni är bäst!

2010-02-01 @ 13:04:31
Postat av: köttbullar

hej hej mästaren allan när jag gör köttbullar blir dom aldrig runda hur gör man dom runda? och vad är ert bästa köttbulle recept??

2010-02-02 @ 18:01:45
Postat av: H

hey you vem är den bästa kocken Gordon, Jamie Oliver eller Tina ??? eller.... allan???

2010-02-02 @ 18:04:42
Postat av: Bekväm

Jag väntar på svar! Seriöst, alltså!

Ni har kanske många frågor att besvara, ödmjuk undran?

2010-02-04 @ 21:04:58
Postat av: Allan

Jag noterar era frågor och kommer svara, i sinom tid. Angående om Allan kan inhyras för matlagning så är detta något som väl skulle kunna gå att ordna. Jag får bara ta mig en funderare på exakt hur och när ett sådant företag går att sjösätta.

Ett möjligt scenario är att det här på bloggen kommer dyka upp tävlingar där vinsten skulle kunna bestå i att få en middag lagad av Allandinho i egen hög person. Svar kommer så småningom...

2010-02-05 @ 16:15:01
Postat av: Kinta kunte

Hur gör man falafel sås?

2010-02-08 @ 09:29:05
Postat av: Keffi

Är det sant att araberna på falafel NO1 sprutar säd i falafelsåsen??

2010-02-18 @ 18:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0