Gratinerad hummer

Hummer är väldigt gott och lyxigt och var ett självklart val på vår stora invigning! Vi köpte tre st frysta hummrar à 40 kr styck.

Hummrarna tinades och delades med en stor kniv på längen. Vi krossade klorna och tog ut köttet och lade det i en bunke tillsammans med hummersmöret. Det ska användas i själva stuvningen. Till stuvningen fräste vi en hackad gul lök och hackade champinioner i en klick smör. Sen rörde vi ner en matsked mjöl för att reda med. Därefter tillsätts matlagningsgrädde, grovhackad persilja och lite kinesisk soja. Rör ner köttet från klorna och smöret och smaka av med salt och peppar samt eventuell hummerfond.

Över själva hummerstjärten placarade vi vitlöks och persiljesmör. Det görs genom att röra ihop smör, pressad vitlök och persilja. I resten av hummerkroppen (som vi "städat ur") läggs stuvningen och över det hela placeras riven ost. Gratinera i ugnen 10-15 min eller tills det känns rätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0