Kycklingwok
Här har ni ett mycket gott o väldigt enkelt recept. Det tar ca 20 min att göra.
2 kycklingfiléer
1 paket äggnudlar
1 färsk broccoli
1 paprika
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Soja
2 msk Hoisin sås
½ dl kycklingbuljong
½ färsk chili
Salt
Börja med att sätta på en kastrull med vatten till nudlarna. Ta sedan en gryta och häll i olivoljan. Skär morötterna i tunna stavar, pressa vitlöken och hacka den gula löken. Lägg alltsammans i grytan. Stek samtidigt kycklingen i en separat stekpanna. Lägg sedan kycklingen i grytan. Tillsätt därefter skivad paprika och broccoli tillsammans med kycklingen och de övriga grönsakerna. Lägg i äggnudlarna i det kokande vattnet. Häll av vattnet precis innan de har kokt färdigt och lägg över dem i grytan tillsammans med kycklingen och grönsakerna. På så sätt blir inte äggnudlarna överkokta. Låt koka tills grönsakerna är al dente. Smaksätt sedan med kycklingbuljong, Hoisin sås, soja, hackad chili och salt. Lita på dina smaklökar så blir det super gott!
Lycka till!
Naaaiiiieeeezzzz
mums!!
Nu har jag äntligen hittat hit och jävlar vad kommentarer jag ska skriva.
Gällande nuddlar så vet alla att nuddlar inte ska kokas! De ska läggas i blöt för att sedan stekas, gärna med lite sesamolja.