Allan Tipsar

Tipset för dagen är Kokosmjölk.

Alla som varit i Asien och provat en god gryta med kokosmjölk i vet att det är en upplevelse värd att uppleva om och om igen. Det är dock inte alla som själva provat på att laga något med kokosmjölk. Det behöver i själva verket inte alls vara särskilt svårt och det tenderar att bli riktigt bra även när man gör det på egen hand.

Nedan följer ett recept på en kycklinggryta med kokosmjölk som jag nyss lagade. Prova gärna själv!

Ingredienser för 4 portioner: 3 bitar kycklingfilé, 1 rödlök, 2 morötter, 1 burk böngroddar, 1 burk kokosmjölk, Curry, gurkmeja, salt, peppar och mango chutney att smaksätta med.

Börja med att steka skivade bitar kyckling i olja på hög värme i en stekpanna eller wokpanna. Lägg sen i de hackade morötterna och löken. Sen häller man helt sonika i kokosmjölken och böngroddarna och kryddorna efter smak. Sänk värmen och låt det stå och puttra en stund.
Grytan serveras med fördel tillsammans med jasminris. Det blir Deeee-licious!!!

På återseende. //Allan


Kommentarer
Postat av: Allan

Om ni undrar hur det kommer sig att det blivit två curryrecept i rad här på bloggen så beror det på att Allan har vänner som är nyss hemkomna från Indien. Med sig hade de gåvor i form av denna utmärkta smakgivare. Allan är tacksam för detta och har därmed inspirerats att laga rätter där man använder sig av denna krydda.

Tack så mycket!

2010-03-19 @ 22:11:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0