Bakad potatis med curryröra

En väldigt enkel maträtt som smakar underbart bra och går att variera på många olika sätt. Det tar sin lilla tid dock att baka potatisarna, så det är ingen snabbmat på det sättet, men å andra sidan sköter de sig själva i ugnen så det är inget man behöver passa eller så.

Sätt ugnen på 225 grader.
Borsta potatisen och torka av den. Pricka sen skalet med en gaffel eller något liknande så spricker inte skalet i ugnen. Lägg potatisen i en långpanna på en bädd av grovt salt, eller direkt på ugnsgallret. Använd ingen folie eftersom det då är lätt hänt att potatisen blir mosig och fuktig.
Sätt in i ugnen och låt stå i ca 50-60 min.

Till potatisen har jag valt att göra en curryröra med kyckling och bacon. Man kan dock göra de mest olika och fantastiska såser eller fyllningar istället för den.

Så här gjorde jag: Jag stekte en skivad kycklingfilé tillsammans med 2 paket bacon tills de såg smaskiga ut. I en bunke bredvid blandade jag lättcreme-fraiche med curry och gurkmeja, samt lite salt. Gurkmejan var med mest för sin fina gula färgs skull, så har du ingen hemma går det bra att utelämna den. Sen rörde jag ner kycklingen och baconet och smakade för att se om jag var nöjd. Det var jag. =)

Servera med en sallad och eventuellt kryddsmör till potatisen. Hoppas det smakar! //Allan


Kommentarer
Postat av: Tilda

Jag blir provocerad av dessa härliga matbilder när jag själv sitter med en liten skål med sur fil. I veckan blir det bakad potatis!!

2010-03-14 @ 18:48:50
Postat av: vix

Härligt att höra! Det sägs ju att man ska provocera och röra upp känslor för att skaffa sig läsare. Vi får fortsätta på den inslagna vägen och leverera flera känsliga och stötande recept. ;)



Kram!

2010-03-19 @ 13:45:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0