Raggmunkar med fläsk och rårörda lingon

Om det förra inlägget var åt det mer avancerade och exotiska hållet (räknas franskt som exotiskt nu för tiden?) Så är detta recept mycket enklare och inhemskt. Men lika gott för det. Det går dessutom väldigt snabbt och enkelt att laga. Så passt snabbt att det nästan kan klassas som fast-food.

Ingredienser för ca 4 pers: 8-10 potatisar, 2 dl vetemjöl, 1 tsk salt, 4 dl mjölk, 1 ägg, 600g skivat rimmat sidfläsk (eller bacon, om man som jag inte hade rimmat fläsk i kylen)

Skala potatisen.


Stek fläsket i en stekpanna och lägg det sedan åt sidan och håll det varmt.

Under tiden som du steker fläsket kan du göra smeten.

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Kläck sen i ägget och resten av mjölken och riv potatisen rätt ner i smeten.

Stek raggmunkarna i fettet från fläsket och en klick smör. Gör dem så stora eller små som du känner för, men tänk på att en stor tar lite längre tid att bli klar än en mindre. Stek dem ett par minuter på varje sida tills de är vackert gyllenbruna och inbjudande. Servera med rårörda lingon och låt dig väl smaka.



MUMS MUMS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0