Tagliatelle med stekt fläsk och kantarellsås

400 g fläsk

300 g kantareller

3 dl matlagnigsgrädde

1 msk mjöl

Salt och peppar, efter egen smak.

Tagliatelle

 

Börja med att sätta på en kastrull med vatten till pastan och hetta upp en stekpanna med ganska mycket smör. Koka pastan enligt paketets anvisning.

Lägg i kantarellerna i stekpannan och stek dem tills de är gyllenbruna. Strö sedan över en matsked mjöl och tillsätt matlagningsgrädde, salt och lite soja för färgens skull. Man kan även tillsätta stekt lök i såsen om man så önskar. Stek fläsket i en separat stekpanna tills de fått en gyllenbrun och krispig yta.
Jag föredrog att servera rätten med egenodlade tomater  från trägården och ringlade balsamvinäger över.

 Smaklig spis! önskar Allan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0